Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 20 feb. 2023

Forsknings- och innovationsseminarium lockar många åhörare

Den 22 februari anordnar Teknikföretagen ett seminarium om hur forsknings och innovation bidrar till stärkt konkurrenskraft. Vid seminariet lanseras även en ny rapport på samma tema. Intresset för att delta är mycket stort med över 150 anmälda.

Seminariet går att ta del av på plats på GT30 samt digitalt. Mer om seminariet kan du läsa om här

På seminariet deltar bland andra Sveriges utbildningsminister Mats Persson samt Magnus Frodigh, forskningschef på Ericsson. Sofie Vennersten, Director Public Policy and Regulatory Affairs på Volvo Group. Monica Ringvik, CTO på RISE och Margareta Groth, prefekt vid Luleå Tekniska Universitet (LTU).

I Sverige står näringslivet för 70 procent av den samlade forskningsfinansieringen. Av dessa står Teknikföretagens forskningsintensiva medlemsföretag för hälften. Att Sveriges forsknings- och innovationspolitik utformas på ett bra sätt för svensk industri är en helt avgörande fråga för att Sverige också i framtiden ska ha produkter, tjänster och processer som ligger i framkant.

Vid seminariet och i rapporten delar också Teknikföretagen sin syn på vilka politiska förändringar som krävs för att säkerställa att forsknings- och innovationspolitiken på ett bra sätt ger industrin förutsättningar för att bidra till att lösa samhällsutmaningar, stärka konkurrenskraften och bidra till tillväxt och välstånd.