Kontakta oss Kurser och seminarier Pressrum In English
Arbetsgivarguiden Corona Information med anledning av corona

Information med anledning av corona

Med anledning av coronaviruset har Teknikföretagen tagit fram information som belyser olika frågor som uppstår. Det kan exempelvis vara frågor som gäller om arbetsgivaren får skicka hem anställda, hur man ska hantera beläggning på arbetsplatsen med mera. Här samlar vi också information om korttidsarbete. Förutom frågor och svar finns en steg-för-steg guide för införande av korttidsarbete, de avtal om korttidsarbete som Teknikföretagen skrivit med motparterna samt en mall för att träffa lokal överenskommelse för korttidsarbete.

Bli medlem i Teknikföretagen

Fri rådgivning i arbetsgivarfrågor

Oavsett om det gäller en enkel fråga i vardagen eller en komplicerad tvist står Teknikföretagen redo för att ge råd – med regional medlemsservice och telefonjour öppen dagligen. Du får helt enkelt stöd av Sveriges främsta experter på arbetsrätt.

Kostnadseffektiva pensions- och försäkringslösningar

Pension och försäkringar är avgörande för att locka och behålla kompetens. Våra kollektivavtalade lösningar är heltäckande och kostnadseffektiva.

Hjälp med snabb handläggning av arbetstillstånd

Kompetensförsörjning är ett växande problem för entreprenörer, och att anställa icke-EU-medborgare kan ta upp till ett år. Teknikföretagen kan ordna arbetstillstånd på tio dagar.

Hjälp med att driva viktiga näringspolitiska frågor

Vi bedriver påverkans- och opinionsarbete i Sverige och EU för att ta tillvara våra medlemmars intressen. Genom oss har du möjlighet att påverka beslut som du som enskilt företag i vanliga fall bara får ta konsekvenserna av.

Kontakta oss

Öppettider: 08.30-16.30