Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Jobba hos oss

Vad du kan jobba med

Alla som jobbar på Teknikföretagen bidrar på olika sätt till att stärka medlemsföretagens konkurrenskraft. Olika kompetens och erfarenhet behövs för att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga stöd. Här kan du läsa om våra arbetsområden.

Arbetsgivarfrågor

Vi sluter kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna och ger våra medlemsföretag rådgivning i arbetsrättsliga frågor. Skulle företag hamna i en tvist eller process, hjälper vi dem att förhandla. Vi håller även utbildningar i arbetsrättslig lagstiftning och kollektivavtal, förhandlingsteknik och arbetsmiljö.

Näringspolitik

Vi arbetar med att utveckla och påverka förutsättningarna för att världens bästa teknikföretag ska vilja bedriva verksamhet i Sverige. Vi arbetar brett inom olika områden. Till exempel med analyser, tidig påverkan för en ändamålsenlig politik både i Sverige och EU.

Du kan läsa mer om de olika näringspolitiska frågorna som vi arbetar med genom att klicka här.

Regional medlemservice

Våra tio regionkontor från norr till söder ger våra medlemsföretag lokal hjälp med arbetsrättslig rådgivning med fokus på våra kollektivavtal. Vi leder även lokala förhandlingar vid tvister mellan arbetstagare och arbetsgivare.

Stabsfunktioner

På Teknikföretagen har vi olika stabsfunktioner som medlemsenhet, kommunikation, ekonomi, IT, HR samt affärsjuridik för att hjälpa medlemsföretagen med rådgivning, standardavtal och andra kontraktshjälpmedel.

teknikforetagen-jobba-hos-oss-3.jpg