Kontakta oss Kurser och seminarier Pressrum In English

Arbetsrättsjurist till Teknikföretagens förhandlingsavdelning

Arbetsrättsjurist till Teknikföretagens förhandlingsavdelning

Stockholm Arbetsgivarfrågor Tillsvidareanställning, Heltid
Ansök om jobbet
Ansök senast 1:a okt 2021

Teknik gör världen bättre!

Tycker du också att teknik gör världen bättre? Vi med! Teknikföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för teknikindustrin. Vårt uppdrag är att ge medlemsföretagen bästa möjliga konkurrenskraft och främja teknik som gör världen bättre. 

Sverige är ett av världens främsta exportländer när det gäller innovation och teknik, där företag som Volvo, Ericsson och Scania är några av de största aktörerna. Gemensamt för trion är att de är medlemmar i Teknikföretagen. Hos oss får de tillsammans med drygt 4200 andra medlemsföretag bästa möjliga konkurrenskraft genom bland annat juridisk rådgivning och politiskt påverkansarbete. Nu har du chans att fortsätta din utvecklingsresa på Teknikföretagen.

Om rollen
Teknikföretagen är Sveriges största arbetsgivarorganisation inom privat sektor. På grund av att vårt uppdrag har växt söker vi nu en kvalificerad jurist till vår förhandlingsavdelning.

Som anställd på förhandlingsavdelningen företräder du Sveriges främsta teknik- och tekniktjänsteföretag.  Bland våra medlemsföretag finns bland annat Ericsson, Volvo Cars, AFRY, Saab, Northvolt, Scania, Xshore och Teenage Engineering.

Vi erbjuder dig ett mycket självständigt, omväxlande och intressant arbete i en bred kunskapsorganisation! Ingen dag är den andra lik och du ställs ständigt inför nya utmaningar och spännande möten med företag och människor, vilket gör att du kontinuerligt utvecklas.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Förhandlingar
  • Arbetsrättslig rådgivning
  • Juridiska analyser och utredningar
  • Påverkansarbete, både i Sverige och inom EU
  • Information, kurser, seminarier och utveckling av våra produkter
  • Domstolsprocesser, om det passar din kompetensprofil

Du har goda kunskaper inom arbetsrätt och gärna också inom EU-rätt samt har några års yrkeserfarenhet med kvalificerad juridisk rådgivning. Erfarenhet från domstol, riksdag eller departement är en merit.

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du intresse för samhälls- och näringspolitiska frågor. Eftersom verksamheten innebär omfattande kontakter med medlemsföretagen och arbetstagarnas olika företrädare behöver du ha en god social förmåga. Du gillar också att lösa problem och att ingå i ett team. Arbetet förutsätter mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner. En del resor ingår i tjänsten.

Om du vill höra mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Arbetsrättschef Anna Nordin, e-post anna.nordin@teknikforetagen.se,
telefon 08-782 09 24.

I denna rekrytering samarbetar vi med Henrison Recruitment Research.

Rekryterare Harald Diesen, e-post harald.diesen@henrison.se,
telefon 0707-31 61 56.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 1 oktober 2021.

Urval och intervjuer sker löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort våra medieval och vill därför inte bli kontaktade av sälj/rekryteringsföretag.Arbetsrättsjurist till Teknikföretagens förhandlingsavdelning

Stockholm Arbetsgivarfrågor Tillsvidareanställning, Heltid
Ansök om jobbet
Ansök senast 1:a okt 2021