Anna Lööf, presschef

Publicerad 28 april 2016 Kontaktperson: Anna Lööf

Friheten att forma sitt jobb, kunskapen i organisationen och entusiastiska medarbetare är fördelar som Anna Lööf lyfter fram. Hon uppskattar även den goda stämningen på Teknikföretagen.

”Teknikföretagen är en viktig kugge i samhället” Anna Lööf

Anna Lööf jobbar som presschef, vilket innebär att hon håller koll på nyhetsläget och bestämmer om Teknikföretagen ska ge sig in i debatten. Hon kopplar ihop journalister med experter på Teknikföretagen och förbereder medarbetarna som ska uttala sig i media.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Innan jag började här, fattade jag inte vilken viktig kugge Teknikföretagen är i samhället. Teknikföretagen har en betydande roll i avtalsrörelsen som berör många människor. Vi är relevanta i samhällsdebatten och har mycket expertis inom organisationen. Det gör oss intressanta för journalisterna.

Jag tycker att det är spännande att lära mig om olika områden; vi har experter och jag måste känna till grunderna när jag kontaktar journalister. Vägen till kunskap är kort eftersom mina kollegor är otroligt engagerade och hjälpsamma.

Hur var mottagande när du började här?

Mottagandet var väldigt bra. De två första veckorna gick jag ett skräddarsytt introduktionsprogram och fick träffa folk i hela verksamheten. Det var väldigt ambitiöst, jag har inte varit med om något liknande.

Min tjänst är ny, jag har delvis fått forma den själv. Arbetet är fritt och hittills har jag fått mycket positiv respons på mina idéer. Ledningen är positiv och vill att vi ska synas, vilket gör mitt jobb väldigt roligt.

Hur är balansen mellan jobb och fritid?

Vi uppmuntras verkligen till att ha tid för annat än arbetet. En del kompisar jobbar febrilt på kvällarna och har ständigt dåligt samvete. Det är klart att jag också jobbar mycket ibland men jag känner aldrig panik. Så länge det finns tid för annat när den hektiska perioden är över, är det inga problem.

Har ni några förmåner?

Ja, vi har många bra förmåner. Jag uppskattar träningslokalen i huset och går på ledarledda pass två gånger i veckan. När man har barn är det toppen att kunna träna på lunchen.

Den mytomspunna lunchrestaurangen är fantastisk. När jag började här tjatade alla om den. Jag undrade hur bra den där matsalen kunde vara egentligen. Nu vill jag inte ens träffa kompisar på lunchen för då missar jag maten här.