Anna Häller, Rådgivare

Publicerad 7 februari 2017

Tidigare arbetade Anna Häller på ett medlemsföretag till Teknikföretagen.

”Det bästa med mitt jobb är de utvecklande och komplexa arbetsuppgifterna.” Anna Häller

Vad fick dig att söka dig till Teknikföretagen?

Jag var imponerad över den kunskap som fanns inom organisationen och blev nyfiken på Teknikföretagen som arbetsgivare. Idag arbetar jag som rådgivare i Region Väst och det bästa med mitt jobb är de utvecklande och komplexa arbetsuppgifterna.

Hur är det att jobba på Teknikföretagen?

Det är ett kul och väldigt bra jobb! Jag hjälper våra företag i region Väst med rådgivning i lagar och avtal och förhandlar ute på företagen. Vi arbetar med aktuella frågeställningar och arbetet är varierande och intressant. Jag arbetar i princip som rådgivare, förhandlare, utbildare, pedagog och säljare. När jag arbetade på ett medlemsföretag till Teknikföretagen var jag alltid väldigt nöjd med den support som gavs och imponerad av den kunskap som fanns och ville därför gärna börja arbeta inom organisationen. Nu är jag här och är väldigt glad för det.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt arbete är att jag har utvecklande och utmanande arbetsuppgifter. Vardagen handlar också mycket om relationer och problemlösning och du träffar intressanta och kunniga människor i deras verksamhet. Arbetet är självständigt och det kräver att du tar ansvar vilket jag uppskattar. Vidare är det mycket trevliga, kompetenta kollegor i organisationen vilket också bidrar till att jag trivs väldigt bra på Teknikföretagen.

Vad gör ditt arbete så utvecklande?

Här får man nya frågor varje dag så ingen dag är den andra lik. När jag tror att jag kan något så kommer det en ny vinkling på problemet som gör att man får gå tillbaka och inhämta ytterligare fakta i frågan. Eftersom arbetsrätten och kollektivavtalen hela tiden förändras så gäller det att hänga med i utvecklingen, läsa på och vara väl förbered inför t.ex. förhandlingar, vilket gör att man utvecklas i sin roll hela tiden.

Hur är det att jobba regionalt?

Som rådgivare i regionen får du se en uppsjö av fina arbetsplatser. Många har en lång historia, traditioner och produkter som är fantastiska. Det är också oerhört uppfriskande att träffa unga duktiga entreprenörer som är på gång att starta upp nya intressanta verksamheter. Det är så roligt att se att vi har så fina företag hos oss. Ett ytterligare perspektiv är att du kommer till platser i Sverige som du troligen inte skulle åka till annars, vilket är jättekul!