Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Pressmeddelande 4 feb. 2021

Teknikföretagen firar 125 år med kampanj: Vi skapar lösningarna

Teknikföretagen fyller 125 år av lösningar som bidrar till ökad hållbarhet över hela världen. Det ska vi fira under vårt jubileumsår 2021, då vi lyfter fram flera av alla de hundratusentals människor som gör svensk teknikindustri framgångsrik.

Teknikföretagens 125-årsjubileum går under namnet ”Vi skapar lösningarna” och fokus ligger på hållbarhet.

- Teknisk innovation är och har genom tiden varit svaret på många av samhällets utmaningar. Under vårt jubileum har vi därför valt att fokusera på och lyfta de människor och företag som skapar lösningar med hållbarhet som bärande idé, berättar Klas Wåhlberg, vd på Teknikföretagen.

Idag lanseras den kampanjsida där människor i teknikindustrin berättar sina historier om innovationer, produkter, lösningar och företag. I många fall utgör dessa en del av landets stora export och har funnit sin väg eller är på väg ut i världen, och gör den bättre.

På kampanjsidan hittar du samtidigt artiklar som lär dig mer om teknikindustrins historia och vi intervjuar spännande människor som bjuder på sina spaningar in i framtiden.

En viktig del i jubiléet är fem webbsändningar med regional prägel. Det för att lyfta medlemsföretagen som finns utspridda över hela landet. Varje sändning har ett eget tema inom hållbarhet. 

Vill du läsa mer om hur Stefan Ytterborn och Cake vill sätta världens befolkning på elektriska motorcyklar? Hur hjälper Väderstad lantbrukare till varsamt jordbruk över hela världen? Alla historier, historien och all övrig information hittar du på https://www.teknikforetagen.se/vi-skapar-losningarna

Hjärtligt välkommen!

Teknikföretagen är den främsta företrädaren för svensk industri. Tillsammans står våra 4 200 medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export. Uppdraget är att ge företagen bästa möjliga konkurrenskraft. Vi stärker medlemsföretagens konkurrenskraft huvudsakligen på tre sätt:

Det ena är genom anpassade kollektivavtal och genom rådgivning och utbildning i framförallt arbetsrätt och affärsjuridik. Det andra är genom att påverka i näringspolitiska frågor, både i Sverige och EU, i syfte att främja innovation och utveckling i näringslivet. Det tredje är genom att förse medlemmar med kvalificerad ekonomisk analys och driva opinonsbildning i ekonomiska frågor.

Presskontakt

Per Braconier Presschef