Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Nyhet 25 feb. 2022

Teknikföretagen om kriget i Ukraina

Rysslands krig mot Ukraina berör oss alla på djupet. Hotet och osäkerheten påverkar redan hur vi agerar. Situationen med krigets fasor, människor som tvingas söka skydd från bomber och bristen på respekt för ett demokratiskt styrt land är omöjlig att vänja sig vid. Det skriver Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg.

Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen.
Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen.

Samtidigt har vi nu att ta om hand och bedöma de direkta konsekvenserna av den invasion som pågår på europeisk mark. Det innebär kraftig påverkan på världsekonomin, både kriget i sig och de omfattande internationella sanktioner som nu införs för att försvaga Rysslands ekonomi. Landet har ett mycket högt importberoende av EU och kommer att påverkas av sanktionerna. Våra ekonomer, Industriekonomerna, analyserar idag krigets ekonomiska effekter på djupet i sitt veckobrev.

Kriget och sanktionerna är något reellt att hantera för Teknikföretagens medlemmar där flera kommer att beröras direkt. På företagen arbetas för fullt med att hantera både humanitära och materiella konsekvenser. Där har vi inte hela bilden klar ännu och det kommer vi därför löpande att återkomma till. Uppdatering om nuläget hänvisar vi till Svenskt Näringsliv.

Säkerhetsläget gör det viktigt att vara källkritisk, skapa sig en god bild över risker och sårbarheter samt att öka fokus på cybersäkerhet. Grundläggande hjälp hittar du i vår cybersäkerhetsguide.

Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen.

Läs mer

Mer på Teknikföretagen /Information med anledning av kriget i Ukraina/

Information med anledning av kriget i Ukraina