Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 11 feb. 2022

Linjestödet – den enda chatten som behövs inför gymnasievalet

Nu är det hög tid för landets niondeklassare att göra sina gymnasieval. I samband med detta öppnar Teknikföretagen upp Linjestödet, en chatt där ambassadörer som redan gått eller går Teknikprogrammet svarar på frågor och stöttar jämnåriga.

Med Linjestödet vill Teknikföretagen bredda bilden av teknikområdet och stärka kopplingen mellan teknik och andra områden som hållbarhet och kreativt skapande. Att Teknikprogrammet på gymnasiet kan leda till ett arbete inom de mest aktuella samhällsfrågorna som rör klimat, energi och infrastruktur är det inte alla som känner till, och det vill Teknikföretagen belysa i sin ungdomskommunikation.

– Många unga omsätter sitt engagemang för klimatet på olika sätt och vi vill uppmärksamma att deras val av gymnasieutbildning och framtida yrke också har betydelse för miljön, säger Elin Östblom, ansvarig för ungdomskommunikation.

Tjejer är en prioriterad målgrupp inom Teknikföretagens ungdomskommunikation. Den potential som går förlorad när tjejer väljer bort teknik redan på gymnasiet påverkar innovationskraften negativt samtidigt som tjejerna går miste om spännande jobb med stor möjlighet att påverka. Sara Kernen har själv gått Teknikprogrammet och är en av ambassadörerna som bemannar chatten.

– Om du hade frågat mig när jag var 15 år hade jag troligtvis sagt att jag inte var teknikintresserad, jag var mer inne på bild och redan då var jag engagerad i frågor som rör hållbarhet. Idag är jag 19 år och vet att allt det där är ju teknik, säger Sara Kernen som gått Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling. 

Linjestödet hittar du på teknikforetagen.se/linjestodet och på Instagram.  

bredda-bilden-ingenjorsstudenter.jpg.jpgFoto: Bredda bilden / Emilia Bergmark-Jiménez

Kontakt