Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 24 feb. 2021

Industridagen: Sverige som innovationsstormakt

Teknikföretagen och Industrirådet kallar till Industridag för 2021 – på agendan står frågan om hur innovationer från svensk industri kan exporteras som lösningar på globala utmaningar. Välkommen att delta i resan mot Sverige som innovationsstormakt.

Den svenska teknikindustrin har förändrat världen, det är tydligt inte minst när man blickar tillbaka på stora svenska exportframgångar. Men det gäller lika mycket idag som igår – svenska teknikföretag ligger ofta i global framkant när det kommer till produkter som förändrar hur världen fungerar, inte minst när det kommer till produkter och tjänster som bidrar till att lösa hållbarhets- och klimatfrågor. Från underleverantör till slutkonsument finns Teknikföretagens medlemsföretag i hela produktionskedjan för teknik som gör världen bättre.

Nu kallar Industrirådet, en sammansättning av arbetsgivare och fack där Teknikföretagen ingår, till Industridag 2021. På agendan står hur Sverige förvaltar sin roll som innovativt land i den tekniska utvecklingens framkant, och hur vi i egenskap av innovationsstormakt blir det land som förändrar världens gång genom att exportera lösningar på globala utmaningar.

För att nå dit samlar vi politik, akademi, industri, fack och region för att tillsammans ta oss an svåra frågeställningar. Hur behöver utbildningssystemet se ut för att leverera världens bästa yrkesarbetare, tekniker och ingenjörer? Behöver viss forskning prioriteras över annan i jakten på minskade utsläpp och resurseffektivitet? Vad krävs av industrin? Vad krävs av akademin? Vad krävs av politiken?

2021 års upplaga av Industridagen blir en digital turné med start den 22 mars, som avslutas den 27 september på plats hos Boliden i Skellefteå med Sveriges största arbetsmöte.

Anmäl dig på Industridagen.se

Mer på Internet https://www.industridagen.se/

Läs mer och anmäl dig här