Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 21 sep. 2021

Att tänka på inför återgång till arbetsplatsen

Distansarbete, riskanalys och förhandlingsskyldighet – det är mycket som arbetsgivaren kan behöva tänka på inför återgången till kontoret. Teknikföretagen ger nu svar på några av de vanligaste frågorna.

Foto: Emilia Bergmark-Jiménez / Bredda bilden
Foto: Emilia Bergmark-Jiménez / Bredda bilden

Den 29 september tas Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån bort. Teknikföretagen har därför tagit fram nytt informationsmaterial som ska underlätta medlemsföretagens återgång till arbetsplatsen.

– Vi får just nu många frågor med anledning av de upphävda restriktionerna. Vi har därför samlat de vanligaste frågorna och våra svar i en "Q&A" i vår Arbetsgivarguide, berättar Anton Wemander Grahm, jurist på Teknikföretagen.

Frågorna handlar till exempel om hur arbetsgivare ska hantera arbetstagare som vägrar återgå till arbetsplatsen, hur ovaccinerade ska hanteras eller om arbetsgivaren ska låta samtliga medarbetare återgå till kontoret samtidigt.

– Även frågor kring arbetsmiljön vid återgång till arbetsplatsen är en återkommande fråga som vi svarar på i Arbetsgivarguiden, säger Anton Wemander Grahm.

Läs mer

Mer på Teknikföretagen /Återgång till arbetsplatsen/

Arbetsgivarguiden: Återgång till arbetsplatsen

Du behöver vara inloggad på våra medlemssidor för att ta del av informationen i Arbetsgivarguiden. Om du inte har ett konto, skapa ett här.