Almedalen 2024 Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Tävling om minskade utsläpp ska sporra ny teknik

I veckan startar tävlingen The Climate Smart Cities Challenge. Det är en innovationstävling för städer som vill vara i första linjen när det gäller klimatsmarta lösningar.


Nyhet
11 nov. 2020
Sakområde:

Teknikföretagen tillsammans med UN-Habitat, Viable Cities, Vinnova och Smart City Sweden lanserar innovationstävlingen The Climate Smart Cities Challenge där utmaningar och specifika problem för hållbara städer matchas med teknikföretag och andra aktörer som kan leverera lösningar.

Syftet med tävlingen är att bana väg för nya lösningar, investeringar och affärer för hållbar stadsutveckling globalt, baserat på verkliga utmaningar i städer – med särskilt fokus på klimatomställningen. Teknikföretagen vill med tävlingen bidra till samarbeten som möjliggör en snabbare klimatomställning i städerna.

I den första delen av tävlingen efterlyser vi städer som vill medverka genom att bidra med sina utmaningar och agera testbädd. I februari 2021 väljer vi ut tre städer för att sedan bjuda in teknikföretag och andra aktörer för att lösa problemen. Finalen i tävlingen går av stapeln tidigt under 2022, men planeringen av tävlingen sker från sommaren 2020. Finalen planeras till att läggas i anslutning till världsutställningen i Dubai.