Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Nyhet 24 nov. 2020

Nu lanseras kompetens.nu – kompetensutveckling som gör skillnad

Den 24 november lanseras kompetens.nu, en lärplattform med högaktuella, relevanta och kvalitetssäkrade utbildningar utifrån näringslivets behov. Först ut är kompetensutveckling för industriföretag.

De stora och snabba teknikskiftena inom industrin ställer nya krav på kompetensen hos medarbetarna. Produktionskedjorna blir allt mer kunskapsintensiva och kompetensutveckling är avgörande för att hänga med och kunna ta marknadsandelar. På kompetens.nu finns högaktuella, relevanta och kvalitetssäkrade utbildningar som utgår från näringslivets behov. Utbildningarna är helt digitala och kostnadsfria.

”Jag är väldigt glad att vi nu tagit fram kvalitetssäkrade, efterfrågade utbildningar i lärplattformen så att man kan använda tiden så klokt som möjligt,”, säger näringsminister Ibrahim Baylan.


Bakom satsningen står Tillväxtverket, Vinnova, Myndigheten för yrkeshögskolan, Teknikföretagen, Industriarbetsgivarna, IF Metall, Sveriges Ingenjörer, Unionen samt Combient. Samarbetet initierades inom ramen för regeringens samverkansprogram för kompetensförsörjning och livslångt lärande. Under 2021 finansieras utbildningarna av Europeiska Socialfonden och är (därmed) kostnadsfria för dig som deltar.

Mer på Internet https://www.kompetens.nu/

Besök lärplattformen Kompetens.nu här


För mer information, kontakta:

Carolina Björklund, projektledare
+46 76 543 88 72
carolina.bjorklund@foretagsakademin.se