Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Nyhet 16 apr. 2020

Här är finalisterna i Stora Designpriset 2020

Finalisterna i Stora Designpriset 2020 är nu utsedda och röstningen för Publikens Favorit är öppen.

Stora Designpriset delas ut av Teknikföretagen i samarbete med Stiftelsen Svensk Industridesign (SVID) och Svensk Form för att lyfta designens betydelse för konkurrenskraft och lönsamhet.

Fristads Green

Producerande företag: Fristads.
Design: Fristads.

Fristads Green är inte bara ett miljövänligt designkoncept på produktions- och materialnivå utan också ett genomgripande holistiskt ansvarstagande för plaggets hela livscykel. Världens första miljödeklarerade arbetsklädeskollektion visar en kommersiellt framgångsrik och hållbar väg för framtidens svenska textilindustri.

Globhe

Producerande företag: Globhe.
Design: Above.

Med kvalitativ, global och kostnadseffektiv bilddata är Globhe ett verktyg för att förutse och bekämpa naturkatastrofer och sjukdomsutbrott. Plattformen, som samlar 3 600 drönarpiloter i 48 länder, hjälper användare som exempelvis Förenta Nationerna. En affärsmodell designad med en holistisk, humanistisk och kommersiell grundtanke.

Powerfoyle

Producerande företag: Exeger.
Design: Exeger.

Powerfoyle revolutionerar konsumentelektroniken med sin solcellslösning baserad på artificiell fotosyntes, som laddar i både inomhus- och utomhusljus och skapar oändlig energi. Med en flexibel design, som kan utformas och anpassas efter produkten den integreras i, bäddar den för enorma kommersiella framgångar.

WISP RaceRunner

Producerande företag: RaceRunning Sweden.
Design: Reload Design.

Född ur ett familjebehov är WISP RaceRunner skräddarsydd för att ge personer med funktionsvariationer möjlighet till aktiv idrott. Med finslipad funktionalitet samt attraktiv och inkluderande design lockar den till – samt uppmärksammar och ingjuter stolthet i – en livsförhöjande och innovativ parasport.

X Shore

Producerande företag: X Shore.
Design: X Shore.

Genom kombinationen design, hållbarhet och teknologi har X Shore utvecklat framtidens båtkoncept. Eldriven utan vibrationer, buller och avgaser – utan att ge avkall på hastigheten. Designad in i minsta detalj, med jordnära färger och material, sätter den en ny standard inom båtbranschen.

Ta chansen att vara med och avgöra vem av de fem finalisterna i Stora Designpriset 2020 som ska bli "Publikens favorit"!

Mer på Internet http://www.storadesignpriset.se/rosta/

Rösta fram "Publikens favorit" på Stora Designprisets hemsida