Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 02 sep. 2019

Teknikföretagens teknikbok nominerad till Svenska Designpriset

Ny teknik gör det möjligt att tackla vår tids stora utmaningar. Därför arbetar Teknikföretagen med att synliggöra teknikämnet och stärka dess status i grundskolan. Teknikföretagens teknikbok ”Teknik – 10 lektioner i att förändra världen” har beställts i tusentals exemplar av tekniklärare runt om i hela landet och idag kan vi meddela att boken har nominerats till Svenska Designpriset 2019.


Teknikföretagens teknikbok är nominerad till Svenska Designpriset i kategorin Information – print. Teknikboken är ett kostnadsfritt inspirationsmaterial framtaget för årskurs 7 till 9. Syftet med boken är att stötta och inspirera tekniklärare i arbetet med att göra teknikundervisningen så samhällsrelevant och inkluderande som möjligt för alla elever.

Med utgångspunkt i engagerande samhällsproblem presenteras 10 lektioner som visar hur teknik kan bidra till en bättre värld. Boken är framtagen ihop med teknikläraren och forskaren Ulrika Sultan och kommunikationsbyrån Volontaire. Den är gratis för alla tekniklärare som undervisar på högstadiet.

Klicka här för att delta i omröstningen.

Om priset 

Svenska Designpriset är en tävling i design, öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden. 17 oktober utses vinnarna på Rondo, Liseberg i Göteborg och på designpriset.se.