Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Nyhet 18 dec. 2019

Teknikföretagen växlar avtalskrav med facken

Det är skarpt läge i avtalsförhandlingarna. Fredagen den 20 december utbyter Teknikföretagen de formella avtalskraven med IF Metall, Unionen och Sveriges Ingenjörer. Teknikföretagen sänder live från kravväxlingen och senare under dagen kommenterar vi kraven och diskuterar läget i förhandlingarna i en webbsändning.

Teknikföretagens krav gentemot de fackliga parterna syftar som alltid till att stärka företagens internationella konkurrenskraft. Om vi kan åstadkomma lägre arbetskraftskostnader och ökad anpassningsförmåga och flexibilitet väljer företagen att investera i Sverige. Så tryggas verksamhet och jobb i Sverige vilket är parternas gemensamma ansvar.

Följ presskonferensen 09.00 20/12

Klockan 09:00 startar livesändningen från presskonferensen där vi växlar avtalskrav med IF Metall, Unionen och Sveriges Ingenjörer. Klicka här för att följa pressträffen.

Följ webbsändningen 13.30 20/12

Teknikföretagen kommenterar kraven och diskuterar läget i förhandlingarna i en direktsänd webbsändning. Sändningen startar klockan 13.30. Klicka här för att följa webbsändningen.

Medverkar gör:

  • Klas Wåhlberg, VD
  • Tomas Undin, tf förhandlingschef
  • Maria Möller, biträdande förhandlingschef
  • Mats Kinnwall, chefekonom