Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 13 sep. 2019

Svenskt silver i yrkes-VM WorldSkills

Den internationella yrkestävlingen WorldSkills gick av stapeln för 45:e gången i Kazan, Ryssland. I år blev det flera medaljer till Sverige och Martin Lindelöw från Hässleholm som arbetar på Automationsteknik kammade hem en silvermedalj i industriel.

Tävlingen som anordnades i Kazan i Ryssland under fyra intensiva dagar i augusti hade hela 63 deltagande länder, 1354 unga tävlande och följdes av cirka 270 000 besökare.

Programmerare på Automationsteknik

Martin Lindelöw jobbar med programmering på företaget Automationsteknik i Hässleholm, som är medlem i Teknikföretagen. Han berättar att konkurrensen var mycket högre jämfört med när han deltog i EM 2018. Då han sedan tidigare har tagit guld i sin klass för industrielektriker visste han ändå att han tillhörde toppskiktet.

– Att vinna detta var fantastiskt roligt. Det är bra grej på mitt cv, men också en knuff i att förstå att jag ändå är duktig på det jag gör, säger Martin Lindelöw.

Positiv profil för företaget

Jonas Fischer är vd på Automationsteknik och förklarar att Martin Lindelöws framgångar är en stark merit som ger hela företaget en bra profil. De har försökt stötta honom och ge möjligheter till att få träna inför detta.

– Vad Martin gör är definitivt ett samtidsyrke. Produktionsmarknaden är hårt automatiserad och den vägen måste vi vandra för att kunna konkurrera med omvärlden. Och med Teknikföretagen har vi stor nytta för att möta dessa utmaningar med utbildningar som gynnar vårt företag, förklarar Jonas Fischer.

Fakta

Namn: Martin Lindelöw
Bor: Hässleholm
Titel: Programmerare
Arbetsplats: Automationsteknik
Utbildning: El- och energiprogrammet (inriktning automation) på Österänggymnasiet Kristianstad.
Meriter: Guld i yrkes-SM 2018 och yrkes-EM 2018 (EuroSkills).