Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Nyhet 04 juni 2019

Så får sommarjobbare och nya i industrin koll på risker

Som nyanställd eller sommarjobbare i industrin är det mycket nytt att hålla koll på, inte minst när det gäller arbetsmiljö och säkerhet. För att öka medvetenheten om hur man arbetar säkert har Teknikföretagen, tillsammans med IF Metall och Prevent, tagit fram en kostnadsfri webbutbildning.

I utbildningsfilmerna tar tv-aktuella Ellen Bergström med stor nyfikenhet och entusiasm hjälp av chefer och kollegor för att lära sig arbetsuppgifterna och få koll på säkerheten.
I utbildningsfilmerna tar tv-aktuella Ellen Bergström med stor nyfikenhet och entusiasm hjälp av chefer och kollegor för att lära sig arbetsuppgifterna och få koll på säkerheten.

Den nya webbutbildningen Ny i industrin kan bli en del av företagets introduktion för nyanställda. Genom filmer, övningar och korta informativa texter ökar utbildningen medvetenheten om vilka risker som kan finnas i industrin, hur man ska skydda sig och vem man kan fråga om hjälp. Tanken är att den nyanställde ska reflektera över sin egen arbetsmiljö. Det finns också tips och råd till företagen om hur de kan använda utbildningen i sin introduktion. En studievägledning med diskussionsfrågor finns också.

- Med hjälp av webbutbildningen kan Teknikföretagens medlemsföretag erbjuda ett utbildningsmaterial som på ett lättsamt sätt ökar medvetenheten om arbetsmiljön. Det är en lärorik utbildning för den som är ny i industrin,  berättar Malin Nilsson som arbetar med rådgivning i arbetsmiljöfrågor på Teknikföretagen och fortsätter:

- Vi måste se till att den som är ny eller jobbar tillfälligt får kunskap om de risker som finns och hur man motverkar skador och olyckor. Säkerheten hänger på att alla arbetar på ett säkert sätt och säger till om något är fel.

Ta del av utbildningen på www.prevent.se/nyiindustrin. Den tar omkring 60 minuter att genomföra och avslutas med ett kunskapstest. Alla som fått godkänt resultat får ett intyg på att utbildningen har genomförts.