Kontakta oss Avtal 2020 Kurser och seminarier Pressrum In English
Artikel 04 sep 2019

Genom införandet av nästa generations trådlösa teknik, 5G, tas ytterligare ett steg i digitaliseringen av svenska företag och av Sverige. Med 5G skapas möjligheter att förändra marknader och hitta helt nya affärsmöjligheter. Under 2020 förväntas tekniken nå ett brett kommersiellt genomslag, men redan nu sker omfattande tester runt om i landet. 5G ger högre hastigheter, snabbare responstider och bättre säkerhet - tre fördelar som är viktiga för att trådlöst kunna koppla upp, styra och kommunicera med ett ständigt växande antal enheter.


Teknikföretagen, Ericsson, forskningsinstitutet RISE och IT&Telekomföretagen bjuder härmed in till ett seminarium om möjligheterna med 5G. Syftet är att visa teknikens möjligheter och därigenom öka kunskapen om vad teknikskiftet kan medföra.

Med hjälp av experter kommer seminariet bland annat att belysa:

  1. Vad innebär 5G i praktiken och varför spelar 5G roll redan idag?
  2. Hur skiljer sig tekniken från tidigare trådlösa lösningar?
  3. Hur kan företag dra nytta av 5G?

Tid och plats

4:e oktober i Teknikföretagens lokaler i Stockholm (Storgatan 5) kl 10-12 med efterföljande lunch och mingel med experterna. Seminariet vänder sig främst till företag som påbörjat ett digitaliseringsarbete och är intresserade av vilka nya möjligheter som väntar. I mån av plats är andra intresserade också välkomna.

Arrangemanget är kostnadsfritt men anmälan krävs. Anmälan görs via e-post till patrik.sandgren@teknikforetagen.se.

Seminariet kommer att livestreamas. Gå in på länken nedan för att följa seminariet: 
https://videocenter.omvideo.se/videos/reserveurl/35955680-c26f-11e4-8236-000001ee74da (Sidan fungerar bäst i webbläsaren Internet Explorer).

Välkomna!