Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Nyhet 06 nov. 2019

Hur mycket kan teknikföretag spara in på energieffektivisering?

Genom att använda energi på ett effektivare sätt kan företag spara in kostnader. För teknikföretag kan det handla om 900 – 5000 kronor i minskade energikostnader per anställd och år bara genom enklare åtgärder, såsom förändrat beteende och investeringar i energieffektivare utrustning. Det visar nya beräkningar som Teknikföretagen har tagit fram.

Energieffektivisering innebär att använda energin på ett smartare sätt. Det kan handla om att använda mindre energi och få ut lika stor nytta av den, eller använda lika mycket energi som tidigare och få ut mer av den.

– Det finns många vinster med energieffektivisering. Förutom kostnadsaspekten så är det bra både för produktiviteten och arbetsmiljön, säger Anders Östergren som arbetar med frågor som rör energi och produktsäkerhet på Teknikföretagen.

Teknikföretagen har i samarbete med Energimyndigheten tagit fram webbutbildningen Energismart teknikföretag. Utbildningen lanserades i september och nu har Teknikföretagen gjort en uppföljande undersökning bland de första medlemsföretagen som har använt den.

– Teknikföretagens beräkning visar att med hjälp av utbildningen Energismart teknikföretag och en konkret handlingsplan kan ett teknikföretag spara in mellan 900 - 5000 kronor i minskade energikostnader per år och anställd. Vad siffran landar på beror mycket på bransch och energiförbrukning, säger Anders Östergren.

Om Energismart teknikföretag

Energismart teknikföretag är en kostnadsfri och webbaserad utbildning där användaren får lära sig mer om hur man kan använda energi på ett smartare och hållbarare sätt i sitt jobb. Utbildningen innehåller även råd för hur företaget på ett mer övergripande plan kan arbeta för att minska energianvändningen. Utbilningen är interaktiv med filmade inslag, övningar och texter och vänder sig i första hand till medarbetare och chefer på små och medelstora teknikföretag.

Klicka här för att komma till webbutbildningen ”Energismart teknikföretag”.