Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Standardavtal Premium

Om Standardavtal Premium

Det är viktigt att välja rätt avtal beroende på vilken typ av produkt eller tjänst och vilken marknad som affären avser. Standardavtal Premium är en särskild betaltjänst som ger dig tillgång till de flesta standardavtal som du och ditt företag behöver i köp- och försäljningsverksamheten. Ett trettiotal av de viktigaste standardavtalen för olika åtaganden, geografiska tillämpningsområden och i olika språkversioner i pdf-format är inkluderade i tjänsten. Även icke-medlemmar i Teknikföretagen kan teckna abonnemang. Teknikföretagens medlemsföretag betalar endast halva abonnemangsavgiften.

Exempel på leveransbestämmelser som ingår i tjänsten är NL 17, NLM 19, Orgalime S 2012, Orgalime SI 14, ABA 99 och TP L 15. Till vissa avtal finns också kontraktsformulär och bilagor.

När du tecknar dig för Standardavtal Premium får du användarnamn och lösenord som du använder när du loggar in. Sedan är det fritt fram att bifoga pdf-filen med olika elektroniska dokument, till exempel när du mejlar offerter eller beställningar. Det går också bra att skriva ut papperskopior. Däremot får du inte publicera villkoren på egen webbplats eller göra dem tillgängliga på internt nätverk.

Vissa standardavtal kan finnas utgivna på andra språk utöver dem som finns listade på sidan med standardavtalen. Exempel härpå är NL- och NLM-bestämmelserna som – beroende på utgivningsår – i varierande omfattning är utgivna på andra nordiska språk. Den som önskar tillgång till dessa och andra standardavtal i språkversioner som inte är angivna hänvisas dock i första hand till att kontakta våra nordiska systerorganisationer.

I tjänsten ingår även vissa äldre versioner av de vanligaste standardavtalen. I vissa fall kan hända att äldre versioner är utgivna på andra språk än de nya versionerna.

Standardavtalen kan även beställas i pappersform från Teknikföretagens webbshop. Därifrån kan du också beställa vissa modellavtal och andra kontraktshjälpmedel för exempelvis återförsäljar- och licensavtal som inte ingår i Standardavtal Premium.

Vill du skaffa konto till Standardavtal Premium? Läs mer om villkoren och priser här och klicka här för att beställa abonnemang.

Har du frågor som rör Standardavtal Premium? Kontakta standardavtal@teknikforetagen.se.


Kontakta standardavtal@teknikforetagen.se.

Klicka här för att maila