Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English

Svenska halvledare - onödigt dyrt eller smart säkerhet med stora möjligheter?

SeminarieStockholm

Digitalisering skapar otroligt mycket möjligheter för oss människor och vår framtid. Den skonar klimatet, hjälper oss kommunicera och arbeta och ökar dessutom effektiviteten och säkerheten i samhället på en mängd olika sätt. 

För digitaliseringen krävs smart elektronik, vilket innebär att man kopplar ihop produkter och processer. Själva grunden för detta är halvledare.

Nuvarande brist på elektroniska komponenter och halvledare skapar stora risker och förseningar i samhället och för ett högteknologiskt land med ledande position inom innovation och digitalisering går inte frågan att ignorera längre. 

Hur svårt kan det vara? 

Varför finns ingen storskalig produktion av mikrochip i Sverige? Varför sköts tillverkningen huvudsakligen på andra sidan jorden i områden med geopolitiska spänningar när den skulle kunna ske i Sandviken, Lund och Kista?

För att ge en introduktion till ovanstående och sätta betydelsen av halvledare och mikrochip i en sammanhang vill Teknikföretagen och Smartare Elektroniksystem ihop med Business Swedens Semiconductors by Sweden Alliance och branschorganisationen Svensk Elektronik bjuda in till ett gemensamt seminarium. Seminariet riktar sig till alla intresserade men är särskilt lämpat för de som inte är experter på området. 

Fem frågor kommer stå i fokus: 

  1.  Vad är en halvledare och var finns de? 
  2.  Är det fortfarande brist på halvledare i svensk industri? 
  3.  Varför kan vi inte bara tillverka våra egna chip? 
  4.  Vilka är möjligheterna för svensk industri när det gäller halvledare? 
  5.  Vad bör Sverige göra?  

Under en timme kommer viktiga frågorna kring risker, möjligheter och hot och utmaningar att belysas av experter. Seminariet är kostnadsfritt men anmälan krävs. Digital eller fysisk medverkan är möjlig. För de som deltar på plats kommer en enklare lunch serveras. 

Tag chansen att få en snabb introduktion av de ledande företrädarna på området. 

Varmt välkommen!

okt.
18
18 okt. 11:30 - 13:00
Storgatan 5 114 85 Stockholm