Kontakta oss Kurser och seminarier Val 22 Webbshop In English

Att förhandla med facket

KursRosersberg
Ett effektivt ledarskap kräver kompetens och erfarenhet i konsten att förhandla och goda kunskaper om arbetsrätt. En smidig anpassning till nya krav och villkor inom arbetslivet förutsätter dessutom att du som företräder företaget har goda kunskaper om arbetsmarknadens spelregler och en förmåga att kunna bygga upp goda relationer med anställda och fack.

De svenska teknikföretagen står inför en rad åtgärder som kommer att kräva förhandlingsinsatser på olika nivåer i företaget. Åtgärder som också kommer att kräva kunskap om de arbetsrättsliga regelsystemen kring:

  • Omstrukturering av företag, övergång av verksamhet, outsourcing m.m.
  • Nya arbetstidsformer anpassade till orderingång och konjunktursvängningar
  • Löneförhandlingar
  • Enskilda personalproblem


Mål
Stärka deltagarnas förmåga att i olika sammanhang, framförallt i förhandlingar, självständigt agera som företrädare för arbetsgivaren och fördjupa den arbetsrättsliga kompetensen

Målgrupp
Personalchefer och andra ansvariga inom HR, verksamhetsansvariga som också ansvarar för fackliga förhandlingar. Kursupplägget kräver därför att deltagarna har grundläggande kunskaper om lagar och avtal.

Omfattning
Tre och en halv dag, internat på konferensanläggning.
Under kursen blandas föreläsningar, förhandlings- och rollspel, grupparbeten och diskussioner.

Dokumentation
Kursmaterialet innehållande lagstiftning och Teknikföretagens kollektivavtal skickas ut digitalt till kursdeltagarna före kursstart.

Kostnad
Kurspriset för medlemsföretag är 8 200 kr + moms. (icke medlem betalar 13 200 kr + moms) Helpension på konferensanläggning tillkommer: 8 850 kr (inkl. moms) och betalas av deltagaren på plats.

Den 26-29 september 2022 genomförs kursen på Rosersbergs Slottshotell, se www.rosersbergsslott.se för mer information.

Kurstider
Kursen startar med lunch kl. 12.00 den 26 september och avslutas kl. 15.00 den 29 september.

14 platser kvar
sep
26
26 sep - 29 sep
Rosersberg
Medlemspris exkl. moms:
8.200 kr
Ej medlem: 13.200 kr