Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English

Arbetsrätt och kollektivavtal - enbart tjänstemän, digital kurs

KursStockholm
Kursen riktar sig till bolag som enbart har tjänstemän anställda och som tillämpar Teknikavtalet Unionen/Sveriges Ingenjörer/Ledarna eller Tekniktjänsteavtalet Unionen/Sveriges Ingenjörer. Med ökad kunskap om arbetsrätt och kollektivavtal kan många konfliktsituationer förebyggas och uppkomna tvister rörande anställning, uppsägning, kollektivavtal, medbestämmande, diskriminering med mera lösas på arbetsplatsen. Kunskaper om kollektivavtalens regler för anställningsformer och arbetstider skapar också goda förutsättningar för att kunna anpassa bolagets resurser på ett optimalt sätt.

Kursen ger en översiktlig och bred kunskap om såväl Teknikföretagens centrala kollektivavtal som den arbetsrättsliga lagstiftningen såsom medbestämmandelagen, anställningsskyddslagen, förtroendemannalagen och ledighetslagarna. Under kursen anknyter vi till vardagliga problem och frågeställningar vilket ger deltagarna säkerhet vid hanteringen av arbetsrättsliga frågor på arbetsplatsen.

Innehåll

  • Vad ska jag tänka på när jag anställer?
  • När ska jag som arbetsgivarföreträdare förhandla med facket?
  • Hur ska jag hantera misskötsamhet? Kan jag beordra övertid?
  • När måste jag bevilja ledighet?

Målgrupp
Kursen vänder sig till alla som har arbetsledande arbetsuppgifter eller arbetar med arbetsrättsliga frågeställningar såsom arbetsledare, personalhandläggare, personalchefer och specialister med arbetsgivaransvar.

Omfattning
Kursen genomförs digitalt via Microsoft Teams och omfattar en dag. Kursen kan även företagsanpassas.
Kursdokumentation ingår i kurskostnaden. Mervärdesskatt tillkommer.

Dokumentation
Kursmaterialet innehållande faktatexter, övningsuppgifter, checklistor samt Teknikavtalet för tjänstemän alternativt Tekniktjänsteavtalet mejlas ut till kursdeltagarna före kursstart. Kurslärarens presentationsmaterial och kursintyg mejlas ut efter kursen.

Övrigt
Kursen kommer att genomföras digitalt via Microsoft Teams och förutsätter att deltagarna har en arbetsstation med möjlighet att kommunicera digitalt via både bild och ljud då vi strävar efter en hög grad av interaktion mellan kursledarna och kursdeltagarna. Närmare anvisning kring kurskommunikation samt länk för att ansluta till utbildningen kommer att skickas ut innan kursstart.

Kurstider
Dag 1: 8.30-12.00
Dag 2: 8.30-12.00

Överallt
Närsomhelst
{{occation.Month}}
{{occation.Day}}

{{occation.Location}}

{{occation.Label}}
15 platser kvar
maj
9
9 maj - 10 maj
Stockholm
Medlemspris exkl. moms:
1 900 kr
Ej medlem: 3 800 kr