Lansering: Industrins färdplan för stärkt konkurrenskraft i ett hållbart samhälle

Publicerad 28 april 2020

Gamla processer utmanas och den tekniska utvecklingen skapar nya förutsättningar för konkurrenskraft och hållbar transformation. RISE, Vinnova och Teknikföretagen har, tillsammans med industrin, tagit fram en färdplan för att visa vilka nya möjliggörande teknologier och förmågor som kommer att vara viktiga för Sverige och svensk industri.

De kommande åren kommer stora förändringar ske inom svensk industri. Gamla processer utmanas och den tekniska utvecklingen skapar nya förutsättningar för svensk konkurrenskraft och omställning för hållbar utveckling.

En färdplan för att visa vilka nya möjliggörande teknologier och förmågor som kommer vara viktiga för Sverige och svensk industri har tagits fram av RISE, tillsammans med industrin, med stöd och finansiering av Vinnova och Teknikföretagen

Färdplanen visar att exempelvis 5G, AI, digitala tvillingar, nya multifunktionella material och additiv tillverkning ger förutsättningar för bland annat effektiviseringar, analys, optimering och nödvändig transformation. Men viktigast av allt är hur tekniken skapar förutsättningar för att utveckla konkurrenskraft hand i hand med hållbarhet.

Välkommen till en spännande presentation av färdplanen och samtal om hur svensk industri kan stärka sin konkurrenskraft i ett hållbart samhälle.

Medverkande:

  • Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen
  • Darja Isaksson, gd Vinnova
  • Pia Sandvik, vd RISE
  • Jan-Eric Sundgren, ordförande för projektstyrgruppen
  • Representanter för svensk industri 

Plats

Webinarium

Tid

6 Maj, 2020, 14:00 - 15:25

Språk

Svenska

Anmälan

Anmäl dig här

Mer information om projektet Färdplan för Sverige kan du hitta här.

Lanseringseventet arrangeras i samarbete mellan RISEVinnova och Teknikföretagen. 

Anmäl dig till webbinariet

Anmäl dig till webbinariet