Teknikcollege rikskonferens 2018

Publicerad 4 oktober 2018

Onsdagen den 14 november äger Teknikcolleges rikskonferens rum i en av landets mest ingenjörstäta städer – Västerås. Värdskapet delas upp mellan regionerna Teknikcollege Mälardalen och Västra Mälardalen. Två regioner med världsledande företag inom bland annat stål- och gruvindustrin, fordon- och transmissionsindustrin samt el, energi och automation. Anmälan är öppen och nedräkningen har startat!


Årets tema attraktion kommer att genomsyra konferensens olika seminarier och scenföredrag med stort fokus på attraktiva arbetsplatser och attraktiva karriärvägar. Dessutom kommer en uppdatering från det stora och viktiga ESF-projektet Status, kvalitet och matchning.

Detta händer på stora scenen

  • Christer Fuglesang är konferensens huvudtalare. Christer blev första svensk i rymden när han den 9 december 2006 åkte med rymdfärjan Discovery till rymdstationen ISS och är Europas mest erfarna astronaut när det gäller rymdpromenader. Delar av hans långa erfarenhet både i rymden och på jorden pratar han om när det är dags för honom att ställa sig på stora scenen.
  • Vad kännetecknar en attraktiv arbetsplats? Svaren ges under förmiddagen då scenen intas av Johan Karlfeldt (Alfa Laval), Johanna Engström (Alfa Laval), Jessica Öberg (SAAB Arboga) och Maria Brithon Brinck (ABB Sverige) som berättar om sina egna framgångsfaktorer och strategier för att utgöra en attraktiv arbetsplats idag och framöver.

Delta på intressanta seminarer 

  • Mervärdet för oss som företag i samverkan inom Teknikcollege
  • Så här skapar och utvecklar vi den röda tekniktråden för ökad attraktionskraft
  • Attraktiva arbetsplatser och karriärvägar
  • Ett digitalt stöd för kvalitetssäkrad APL
  • Attraktion i praktiken
  • Epic – en unik satsning på teknikutbildningar

Datum: Onsdag 14 november kl. 8.30–16.00
Plats: AROS Congress Center, Munkgatan 7, Västerås
Pris: 1 250 kr (exklusive moms)

Läs mer och anmäl dig här.

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Bakom Teknikcollege står Industrirådet som 2004 initierade konceptet. Industrirådet består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn.