Studenter vann resa till Slush

Publicerad 14 december 2018

De tre studenter som vann Academy Tech Challenge fick följa med till teknikkonferensen Slush och lyssna till spännande föredrag under två dagar.

Nicole Zaborowska, Dag Tolstoy och Johan Lyckenvik.

Academy Tech Challenge är en innovationstävling som arrangerades för första gången under finalen av årets upplaga av 33-listan. Bakom arrangemanget står Teknikföretagen, Affärsvärlden och Ny Teknik. Upplägget ser ut på följande sätt: ett lag från vardera LTH, Chalmers och KTH möts för att lösa en fiktiv uppgift. Sedan har de en dag på sig att presentera en lösning. Uppgiften för i år var att lösa hur man hanterar brist på kvalificerad kompetens på arbetsmarknaden.

Från Lunds Tekniska högskola, LTH, var det Nicole Zaborowska, Dag Tolstoy och Johan Lyckenvik som läser Industriell ekonomi som deltog – och vann. Deras lösning var en mjukvara som inventerar och utvecklar ett företags medarbetares kompetenser och intressen.

- Långsiktiga lösningar måste tas fram på en samhällsnivå, så vi fokuserade på vad man kan göra här och nu, berättar Nicole Zaborowska.

Vinsten var två dagar på plats på teknikkonferensen Slush i Helsingfors.

- Det var en fantastisk vinst – helt i linje med tävlingen. Vi träffade och lyssnade till föredrag av personer från start ups och etablerade företag. Det var väldigt intressant, säger Nicole Zaborowska.

Det här är hennes sista termin på LTH och efter jul börjar hon arbeta som konsult inom marknadsstrategiska frågor. Både hon och hennes kurskamrater har haft relativt lätt att hitta jobb redan innan utbildningen avslutats.

- Industriell ekonomi är en så bred utbildning att vi har kunskap inom flera områden som vi kan använda oss av. Det handlar inte bara om teoretiska och praktiska begrepp utan vi lär oss ett sätt att tänka på, vilket vi kommer ha nytta av i framtiden, säger hon.