Stora Designpriset - ny hemsida

Publicerad 15 maj 2018

I april lanserades Stora Designprisets nya hemsida. Hemsidan är framtagen av contentbyrån Appelberg.

Bild från Appelberg.com.

Sammanfattning av Appelberg

Uppdrag

Teknikföretagen delar årligen ut Stora Designpriset för att uppmärksamma designens betydelse för svenska företags konkurrenskraft och lönsamhet. Den prestigefulla tävlingen uppmärksammas med öppen nominering, artiklar och filmer om finalisterna, röstning samt offentliggörande av vinnaren. Men webbplatsen för det dramaturgiskt välkomponerade innehållet var otydlig, svårnavigerad och anonym. Det behövdes en redesign.

Lösning

Receptet för den nya webbplatsen var tydlighet, användarvänlighet och varumärkesstärkande design. Utifrån kundens behov och besöksstatistik gjorde Appelberg en inventering av vilket innehåll som skulle tas bort, behållas, utvecklas eller adderas. En trädstruktur utifrån användarens perspektiv säkerställde sedan ett logiskt flöde. Slutligen förpackades genomtänkt innehåll i en konsekvent form, baserad på varumärkets logotyp, för en sammanhållen och intuitiv användarupplevelse.

Resultat

Stora Designprisets nya webbplats är enkel, tydlig och logisk för användaren. Engagerande copy i en konsekvent, lekfull och sofistikerad design skapar ett varumärkesstarkt hem värdigt den prestigefyllda tävlingen. Artiklarna och filmerna om årets finalister, även de producerade av Appelberg, förstärker den nya profilen. Stora Designpriset har fått en ny digital ryggrad med bättre förutsättningar för räckvidd och en SEO-plugin som bäddar för framgång i Google Sök.

Besök Storadesignpriset.se

Läs mer om projektet på appelberg.com

Besök Storadesignpriset.se

Läs mer om projektet på appelberg.com