Lena Hagman ny ekonom och utredare på Teknikföretagen

Publicerad 15 augusti 2018

Lena Hagman anställs som ekonom och utredare på Teknikföretagen. Lena kommer närmast från Almega, där hon varit chefekonom i tio år.

Lena Hagman

Lena Hagman.

- Jag ser mycket fram emot mitt nya arbete. Jag får ägna mig ännu mer åt den internationellt konkurrensutsatta sektorn, som utgör en väsentlig del av näringslivets totala produktion och sysselsättning och sannolikt kommer fortsätta att växa som andel av ekonomin, säger Lena Hagman.

- I mitt nya jobb får jag följa denna utveckling och bidra till arbetet med att ge Teknikföretagens medlemsföretag rätt förutsättningar för att utveckla sin konkurrenskraft, fortsätter Lena Hagman.

Lena Hagman har en gedigen bakgrund som chefekonom, talesperson i ekonomiska frågor och utredare. Till Almega kom hon från motsvarande befattning på TCO. Dessförinnan var hon chefekonom på SCB och startade där verksamheten för ekonomisk analys. Hon har även varit konjunkturanalytiker på Industriförbundet och har arbetat på den stabiliseringspolitiska enheten på Finansdepartementet. Under tre år var Lena Hagman en av de fyra ekonomerna i Industrins ekonomiska råd.

Lena Hagman tillträder sin tjänst den 1 september.