Klas Wåhlberg ny styrelseordförande för Teknikcollege

Publicerad 7 mars 2018

I samband med Riksföreningen Teknikcollege Sveriges årsmöte den 6 mars 2018 i Stockholm valdes Teknikföretagens vd, Klas Wåhlberg till ny ordförande för Teknikcollege. Klas satt tidigare som vice ordförande i föreningen och tar över efter Anders Ferbe. Teknikcollege ägs gemensamt av Industrirådet och ordförandeskapet växlar mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisation.

Anders Ferbe och Klas Wåhlberg.

– Det känns både hedrande och spännande och för Teknikcollege är det viktigt att ligga i framkant med ett tydligt fokus på var målgruppen befinner sig. Uppdraget är också utmanande, särskilt när man tänker på industrins enorma framtida kompetensbehov, säger Klas.

Tidigare ordförande Anders Ferbe lämnar där med sin post efter två år och Anders efterträdare som vice ordförande blir Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall

Arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna inom Industrirådet initierade konceptet Teknikcollege 2004 och tog därmed en aktiv roll i att förändra situationen inom industriellt inriktad utbildning. Med målsättningen att höja utbildningskvalitén och säkra den svenska industrins långsiktiga kompetensförsörjningsbehov har Teknikcollege genererat en historisk förändring inom det svenska utbildningsväsendet.

Vad är Teknikcollege?

Inom Teknikcollege samverkar utbildningsanordnare, kommuner och näringsliv för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar, på gymnasial och eftergymnasial nivå. Idag finns 25 certifierade Teknikcollegeregioner med ca 3000 företag och ett 150-tal utbildningsanordnare över hela Sverige. www.teknikcollege.se

Kontakt

Mia Bernhardsen Vd, Riksföreningen Teknikcollege Sverige
Mia.bernhardsen@teknikcollege.se 08 – 782 09 84