Ett teknikäventyr mot framtiden - ny poddserie

Publicerad 3 december 2018

Vilka utmaningar står industrin inför och hur ska vi möta dem? Det pratar vi om i tre nya avsnitt av Teknikföretagens podcast T-time. Produktion2030 står i centrum och experter från akademi och näringsliv gästar podden för att prata om framtidens industri. Vi diskuterar ämnen som den fjärde industriella revolutionen, cirkulära produktionssystem och kompetens för framtidens smarta fabrik. Teknikföretagens presschef Anna Lööf programleder poddserien tillsammans med radio- och tv-mannen Kjell Eriksson.

Kjell Eriksson, Cecilia Warrol och Anna Lööf.

Avsnittet "Industrins utmaningar" gästas av Erik Sundin (Linköpings universitet), Anna Davidsson (Volvo Cars), David Eriksson (Runby ElektroService) och Cecilia Warrol (Produktion2030).

Avsnittet "Industri 4.0" gästas av Stefan U. Svensson (ABB Corporate Research), Martin Friis (SKF), Jan Höller (Ericsson), Daniel Stark (Telia) och Cecilia Warrol (Produktion2030).

Avsnittet "Kompetens för den smarta fabriken" gästas av Karlotta Weijl (Scania), Jenny Hörnlund (Sandvik), Johan Stahre (Chalmers) och Margareta Groth (Vinnova).

Det går också att lyssna på avsnitten direkt via SoundCloud eller iTunes.

Teknikföretagen är huvudman för det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030. Programmet stöds av Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Målet är att säkerställa att Sverige fortsätter vara ett konkurrenskraftigt produktionsland. Det gör vi genom att översätta industrins utmaningar till relevanta och innovativa lösningar för industrin; bygga och stärka nätverk och samverkan, både inom Sverige och internationellt; och koppla ihop idéer, aktörer och finansieringsmöjligheter för att skapa värdefulla lösningar för framtidens tillverkningsindustri.

T-time - en podd från Teknikföretagen

T-time - en podd från Teknikföretagen