Ericssons Ulf Ewaldsson om industriutveckling på TeknikföreDagen

Publicerad 17 april 2018

Efter flera tunga poster inom Ericsson har Ulf Ewaldsson sedan 2018 en nyckelroll som rådgivare till CEO. Med över 20 års erfarenhet av industriutveckling vill han driva teknikutvecklingen mot en mer hållbar framtid.

Ulf Ewaldsson.

Teknikföretagen är stolta över att kunna presentera Ulf Ewaldsson, i en paneldebatt om framtidens näringspolitik, på TeknikföreDagen den 3 maj. Redan nu ger han ett smakprov på hur han ser på industrins utveckling och dess påverkan på näringspolitiken.

Vilka är de viktigaste faktorerna som påverkar industriutvecklingen och framtidens näringspolitik?

– Jag tror att en av de viktigaste faktorerna som påverkar industrins utveckling är de stora tekniska trenderna som råder, som till exempel digitaliseringen. En annan faktor är behovet av kompetens inom näringslivet under de närmsta åren.

Hur ska vi göra Sverige till en ledande aktör inom den globala industrin?

– Bland annat genom utveckling av nya produkter och lösningar i industrin, med mjukvara och kundupplevelse i fokus. Men också genom påverkan på utbildningar vid universiteten, med inriktning på frågor som spetskompetens och bredd i kompetensförsörjningen.

Vilken tror du blir den största utmaningen?

– Behoven av kompetens inom näringslivet under de närmsta åren och hur försörjningen av en sådan kompetens ska se ut.

Vill du höra Ulf Ewaldsson tala mer om Sveriges konkurrenskraft i kunskapssamhället och hur detta påverkar vår ekonomi? Anmäl dig till TeknikföreDagen den 3 maj!