ECS väntas locka 2 000 besökare

Publicerad 2 november 2018

I nästa vecka arrangerar Svensk Elektronik Embedded Conference Scandinavia, ECS. Huvudtalare är bland annat Magnus Frodigh, chef Ericsson Research, som talar om 5G.

Bild från 2017 års upplaga av Embedded Conference Scandinavia (Foto: embeddedconference.se) och Lena Norder, vd för Svensk Elektronik.

Bild från 2017 års upplaga av Embedded Conference Scandinavia (Foto: Embeddedconference.se) och Lena Norder, vd för Svensk Elektronik.

Den 6-7 november går Embedded Conference av stapeln, Europas största konferens inom sitt slag. Konferensen hålls på Kistamässan i Stockholm.

Experter föreläser

I år står flera prominenta talare på scenen, till exempel föreläser Magnus Frodigh, chef för Ericsson Research, om hur 5G kommer koppla ihop allt, och Richard Oehme på PwC Sweden/Säkerhets och försvarsföretagen pratar om sårbara infrastrukturer och vad som händer om ett land blir hackat. 80 utställare finns på den anslutande utställningen och man förväntar sig även i år att 2 000 besökare kommer under de två konferensdagarna.

- Temat är inbyggda system i vid mening och här bjuds på teknisk bredd och djup. Vi kommer höra föredrag om det senaste inom tekniken med olika aspekter på hot och möjligheter. Det kommer finnas etablerade experter på plats från akademin och företag runt om i världen, berättar Lena Norder, vd för Svensk Elektronik, som arrangerar konferensen.

Branschorganisation inom Teknikföretagen

Svensk Elektronik är en branschorganisation som organiserar företag som är med och framställer elektronik inom industrin. Organisationen finns inom ramen för TEBAB, som är ett dotterbolag till Teknikföretagen, och tillsammans driver de flera gemensamma nyckel- och framtidsfrågor för sina medlemmar. Till exempel att säkra konkurrenskraften globalt för svenska teknikföretag och elektronikföretag, samt att säkra kompetensförsörjningen i företagen framåt.

ECS har arrangerats årligen sedan mer än tio år tillbaka. Den vänder sig till alla företag som vill uppdatera sig inom digitalisering, Internet of Things och elektronik och syftar till att erbjuda en arena för att höja kompetensen hos företagen och ge dem möjligheter att skapa nya affärer.

- Vi vill bidra till att stärka konkurrenskraften hos alla elektronikföretag, och alla företag som utvecklar och använder elektronik i system i en vid mening, säger Lena Norder.

Pris för bästa lösning

Vid konferensen delas även ett pris ut, Swedish Embedded Award. Här tävlar innovativa lösningar för hur inbyggda system kan användas.

- Här har vi sett tidigare år att även studenternas bidrag sedan har blivit kommersiella framgångar, säger Lena Norder.

Tävlingsbidragen går att se under konferensens båda dagar i mässan, och den 6 november delas priset ut.