Årets Serendipity Challenge och utdelning av Industrins pris närmar sig

Publicerad 21 juni 2018

Vem får utmärkelsen årets “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”? Och vilken innovation tilldelas ”Industrins pris”? Svaret får vi under finaldagarna av Serendipity Challenge som hålls i Almedalen i början av juli.

Omid Ekhlasi, tävlingschef för Serendipity Challenge.

Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef, Serendipity Challenge. Foto: Axlundfoto

Teknikföretagen är partner till den årliga techarenan och tävlingen Serendipity Challenge som är öppen för alla entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas från Norden. Under en finalvecka som hålls i Almedalen i början på juli ska “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

 – För oss är det jätteviktigt att ha Teknikföretagen med på tåget. De är en grundbult i svenskt näringsliv och partnerskapet visar att det finns ett stort intresse från industrin för innovativa tillväxtbolag. Att de medverkar visar att Teknikföretagen både är progressiva och framåtseende, säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Serendipity Challenge.

Fler bidrag än någonsin

Syftet med tävlingen är att är lyfta innovation och entreprenörskap och skapa en publik arena där entreprenörer, industri, investerare, politiker och opinionsbildare kan mötas, hitta samarbeten, göra affärer och bygga nätverk.

Av flera hundra anmälda företag i årets upplaga av tävlingen har de 50 främsta blivit uttagna att följa med till finaldagarna.

 – I år har det varit tufft för urvalsjuryn. Vi har fått in fler bidrag än tidigare och har det bredaste finalfältet hittills, säger Omid Ekhlasi.

Industrins pris delas ut

Under dagarna i Visby delas även ”Industripriset” ut, där juryn leds av Teknikföretagens ordförande Åke Svensson. Syftet är att uppmärksamma innovationer som ligger nära industrin och som dessutom har global potential. Förra årets vann SaltX Technology som har utvecklat ett sätt att med hjälp av salt lagra energi som kan återanvändas som värme eller kyla.   

– Industrins pris är ett sätt att gifta ihop industrin med tillväxtföretag. Det är roligt att se hur industrin skapar allt fler samarbeten med tillväxtföretag och hur förståelsen ökar för hur man jobbar med varandra. För vinnaren är priset verkligen en kvalitetsstämpel, säger Omid Ekhlasi. 

Förutom själva utmärkelsen får vinnaren följa med på en inspirationsresa med vinnardelegationen. 2017 var resmålet Silicon Valley och New York.

Finaldagarna för Serendipity Challange pågår under tre dagar med Techarenan i Almedalen som bas. I samband med detta ordnas också seminarier, utställning, affärsmöten och mingel.