Therese Lindgren ger tips inför gymnasievalet

Publicerad 5 februari 2017 Kontaktperson: Li Ljungberg

Youtube-stjärnan Therese Lindgren är tillbaka med ett nytt avsnitt av  Therese Testar Teknik - serien som är gjort på uppdrag av Teknikföretagen. Den här gången bygger hon en så kallad beslutsmaskin, ger tips inför gymnasievalet och berättar om teknikprogrammet.

Therese Lindgren.

I det senaste avsnittet uppmanar hon tittarna att våga gå mot strömmen vid gymnasievalet. Om Therese Lindgren var 15 år och stod inför valet igen önskar hon att hon visste att det inte är livsavgörande. Det hade gjort perioden mindre ångestladdad.

- När jag var 15 och stod inför gymnasievalet var jag så stressad att det inte alls var en lustfylld period utan enbart ångestladdad. Jag önskar verkligen att jag hade vetat att gymnasievalet absolut är ett viktigt val men inte ett oåterkalleligt livsavgörande val som skulle påverka hela min framtid. Jag önskar att någon berättat för mig att OM jag valt ”fel” program går det att hitta lösningar, hade jag inte trivts på ny ort skulle jag kunna byta, berättar Therese Lindgren i en kommentar.

I det nya avsnittet pratar hon även om teknikprogrammet.

- Anledningen till varför jag ville bygga den här lilla beslutsmaskinen i dagens avsnitt av Therese Testar Teknik är för att visa på att teknik handlar om problemlösning. Jag vet att det finns jättemånga som har någon föreställning om att för att gå teknikprogrammet så behöver man en massa förkunskaper eller att man måste vara jätteduktig på matte till exempel, men det stämmer inte, säger Therese Lindgren.

Hon avslutar med att berätta att teknik handlar om att identifiera ett problem och att lösa det.

- Det lär man sig på teknikprogrammet. Det finns ingen som börjar teknikprogrammet som redan vet allting. Det är inte meningen. Man lär sig allting på teknikprogrammet.

Tre tips från Therese Lindgren inför gymnasievalet

  • Välja inte bort ett program eller skola för att du inte känner någon där. Du kommer att få vänner, jag lovar!
  • Välj ett program med ämnen du är intresserad av! Har du roligt kommer du definitivt att lära dig mer!
  • Håll lugnet. Om du skulle råka välja ”fel” program så måste du ju inte jobba med det i framtiden.

Se den nya filmen med Therese Lindgren.