Teknikföretagen stödjer March for science

Publicerad 21 april 2017

Den 22 april visar hundratusentals människor runt om i världen sitt stöd för vetenskapen. För Teknikföretagen är det självklart att stå upp för forskningsbaserad kunskap och stödjer manifestationen March for Science.


- Våra medlemsföretags framsteg inom teknikutveckling bygger på vetenskap. Vetenskap ger oss ny kunskap och främjar utveckling och innovation. Att Teknikföretagen stödjer March for Science är därför en självklarhet, säger Amelie von Zweigbergk, chef för industriell utveckling på Teknikföretagen.

Källkritik och tro på vetenskap är också en viktig del av varför Teknikföretagen stödjer manifestationen.

- I en tid när sociala medier allt mer blir ett slagfält för olika extrema grupperingar är källkritik och tro på vetenskap och demokrati A och O för alla, inte minst våra unga, menar Amelie von Zweigbergk.

Teknikföretagen har skrivit under debattartikeln ”Nu marscherar vi mot faktaresistens och falska nyheter” tillsammans med andra organisationer som stödjer March for Science. Läs den här i SVT Opinion.

Tillsammans med Sveriges Ingenjörer har vi tagit fram kortfilmen ”Källkritik är bästa skyddet mot lögn - Vetenskap är bättre än skrock”. Se den nedan.