Superstars - företagets medarbetare som verktyg för tekniksprång och ökad konkurrenskraft

Publicerad 15 september 2017 Kontaktperson: Maria Rosendahl

Välkommen på seminariet "Superstars" den 3 oktober. Tillsammans med Sveriges Ingenjörer anordnar vi seminariet på temat företagets medarbetare som verktyg för tekniksprång och ökad konkurrenskraft. Hur kan man med utgångspunkt i kreativa medarbetare öka företagets konkurrenskraft och skapa nya jobb?


Program

Industrins behov av en Zlatan!

Amelie von Zweigbergk, avdelningschef Teknikföretagen och Lisa Bondesson, enhetschef Sveriges Ingenjörer.

Vilken roll spelar Superstars för innovationer?

Katarina Blomqvist, docent Uppsala universitet.

3 x Superstar stories

Hur gör vi för att skapa bättre förutsättningar för kostnadseffektiva tekniksprång och innovationscykler, baserat på nya affärsmodeller, ny marknad eller ny teknologi? Hur kan vi ge "superstars" mer utrymme för att utveckla nya idéer som leder till tekniksprång på ett kostnadseffektivt sätt.

  • Stefan Ytterborn, entreprenör och grundare av Cake. Cake är en entreprenörsdriven startup med ambitionen att utveckla högpresterande elektriska terrängmotorcyklar. Vad definierar en framgångsrik entreprenör?
  • Helene Svahn, chef Forskning och Innovation på Permobil. Permobil håller på att transformeras till ett ledande medtech bolag och skapar produkter inom nya områden som t ex digital health. Hur skapar man förutsättningar för evolution?
  • Petra Sundström, Director Idea and Innovation på Husqvarna. Husqvarna har varit i konstant förändring sedan starten 1689. Hur bygger man en sådan kultur? Petra anser att Husqvarna är världens äldsta startup och drivkraften har alltid varit ett inbyggt entreprenörskap.

Superstar - by three steps

Dubbla SM-guldvinnaren i tresteg, Malin Marmbrandt, pratar om vikten av motivation, disciplin och målsättning för att lyckas.

Paneldiskussion och summering

 

Tid och plats

Tisdag 3 oktober kl. 12:00-13:30 Nya matsalen KTH (Kårhuset Nymble), Drottning Kristinas väg 15, Stockholm

Anmäl dig till "Superstars" här.

Ladda ner

Ladda ner