KickStart Digitalisering

Publicerad 23 mars 2017 Senast uppdaterad 10 april 2017

Ett digitalt helhetstänk utvecklar alternativa affärsmodeller, underlättar kommunikationen med kunden och effektiviserar verksamheten. KickStart Digitalisering hjälper industriföretag att komma in i ett utökat digitalt tänk.

Första träffen i Hudiksvall. Ola Wallberg från Fiber Optic Valley inspirerar.

Konceptet för KickStart Digitalisering bygger på en workshopserie bestående av tre träffar där företag delar erfarenheter och idéer. Det är Teknikföretagens regioner som är ansvariga och värdar för träffarna. En kickstart tar sex veckor.

Workshopserien ska mynna ut i konkreta digitaliseringsaktiviteter som företagen ska arbeta med. Företagen identifierar även behov av externt stöd i olika form.

- Digitalisering av företagen är avgörande för Sveriges förmåga till attraktion och tillväxt. Våra stora företag ligger långt framme i sin digitalisering, det är också viktigt att våra små och medelstora företag utvecklas i den riktningen, säger Monica Bellgran, projektledare och sakkunnig på Teknikföretagen.

Hittills har det arrangerats workshopserier i Hudiksvall, Örnsköldsvik och Umeå. Till och med september är sju kickstarts planerade. De kommer att hållas i Sandviken, Mora, Östersund, Kalmar, Ljungby, Örebro och Skövde. De flesta kommer att arrangeras innan sommaren. Klicka här för att ta del av kalendariumet.

KickStart Digitalisering är ett initiativ av Teknikföretagen och IF Metall som drivs tillsammans med RISE (Research Institute of Sweden) och Fiber Optic Valley. Projektet finansieras av Tillväxtverket. Syftet är att mobilisera och initiera tänk kring digitalisering hos tillverkande industriföretag.

Låter det intressant? På Kickstartdigi.se går det att läsa mer om projektet och du kan göra en intresseanmälan.