Gleechi inför TeknikföreDagen den 11 maj

Publicerad 21 april 2017

Att få animerade händer att röra sig naturligt är oerhört komplicerat. Gleechi har gjort det enkelt, med en banbrytande mjukvara.

Jakob Johansson, vd för Gleechi.

VirtualGrasp styr artificiella händer och används av såväl spelutvecklare, inom strokerehabilitering och på industriföretag. För att styra en robot krävs vanligtvis förprogrammering, men genom ett samarbete med ABB ska Gleechis VR-teknik ge den mänskliga handrörelser.

– Vår teknik gör det möjligt för en robot att plocka upp objekt i realtid, och tack vare VR kan vi samla miljontals interaktioner och konstant förbättra tekniken, även för robotik, säger Jakob Johansson, vd för Gleechi.

Under ett tvåårigt projekt ska ABBs hårdvara och Gleechis mjukvara, i samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset, automatisera repetitiva moment inom sjukvården.

Gleechi var också ett av de fyra första företagen att bli en del av ABBs SynerLeap, ett nav för kompetensutbyte inom automatisering. Jakob Johansson beskriver initiativet som ”ett affärsmässigt genialiskt drag".

– Duktiga människor hamnar ofta i kreativa startups och många små företag kommer högst sannolikt att förändra flera branscher fundamentalt i och med digitaliseringen.

Genom att knyta till sig dessa företag via SynerLeap skapar ABB möjligheter för nya innovativa idéer och lösningar.

Mer om Gleechi, animerade händer och robotsamarbete på TeknikföreDagen den 11 maj. Läs mer och anmäl dig här!