Årets smartaste industri utsedd

Publicerad 1 februari 2017

Vinnaren av Smart industri är Emballator Plastics & Innovations. Priset som lyfter fram företag som tagit stora steg inom digitalisering. Det är Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, som är initiativtagare till priset. Teknikföretagen är en av tävlingens samarbetspartners och finansiärer, och vår vd Klas Wåhlberg ingår i tävlingsjuryn.

Ulf Troedsson (Siemens), Björn O Nilsson (vd IVA) och Christian Silvasti (vd Emballator Plastics & Innovations)

Vinnarföretaget Emballator Plastics & Innovations utvecklar och producerar plastförpackningar till företag i olika branscher. Företaget har utnyttjat digitaliseringens möjligheter på ett framgångsrikt sätt.

Juryns motivering:
"Emballator Plastics & Innovations har på ett föredömligt sätt utnyttjat digitaliseringen för att effektivisera produktion, materialhantering och interna processer och därmed lagt grunden till företagets turn around.

Digitaliseringen har också använts som ett effektivt verktyg för att i nära samverkan med kunderna utveckla skräddarsydda leveranser. Både ledarskap och involvering av personalen är inspirerande exempel på den bredd av åtgärder och det engagemang som krävs för att utnyttja digitaliseringens möjligheter."

Läs mer på IVAs hemsida.