Therese är tillbaka

Publicerad 3 maj 2016

Efter tre succéavsnitt med youtubern Therese Lindgren är hon tillbaka med ett fjärde avsnitt av ”Therese Testar Teknik" - serien som är gjord på uppdrag av Teknikföretagen. Den här gången bygger hon en kamera, fotar med den och framkallar bilderna på egen hand.

I det fjärde avsnittet av serien gör Therese en egen kamera.

De tre tidigare klippen med Therese har tillsammans setts över 900 000 gånger, och idag har det fjärde avsnittet premiär. I de tidigare avsnitten har hon förvandlat selleri till ett piano med den elektroniska byggsatsen Makey makey, skrivit ut ett smycke med en 3D-skrivare och introducerat sin utrustning som hon använder när hon producerar sina filmer. Nu bygger hon en helt egen kamera, tar bilder med den och framkallar bilderna på egen hand.

I det nya avsnittet uppmanar Therese sina tittare till att våga testa att utföra tekniska uppgifter för att bygga upp ett tekniskt självförtroende.

- Ett bra sätt att bygga upp sitt tekniska självförtroende är att samla på sig erfarenheter, genom att till exempel ta isär eller att bygga ihop grejer, säger Therese.

Hon menar att alla måste börja någonstans för att få kunskap inom området, vilket i sig kan vara startskottet till ett intresse för teknik. Syftet med vårt samarbete med Therese är just att utveckla unga tjejers teknikintresse så att de får upp ögonen för teknikprogrammet och en framtid inom teknikindustrin.

Se den fjärde filmen här.

 Läs våra tidigare artiklar om Therese Testar Teknik på länkarna nedan.

- Nu siktar vi på miljonen

- Therese succén fortsätter

- YouTube-stjärna samarbetar med Teknikföretagen