Kan du stå still i två minuter under årets hetaste vecka?

Publicerad 30 juni 2016 Kontaktperson: Anna Weihe

Tillsammans med nyanlända ungdomar från flyktingboenden på Gotland, designer, fotografer, politiker och lokala ungdomar bygger vi lådkameror och gör en resa från analogt hantverk till sociala medier. Vi utmanar Almedalens besökare att stå stilla tillräckligt länge för att fastna på bild, old style.

test

Alice Bah Kuhnke, Amelie von Zweigbergk, Maria Lantz och Ewa Kumlin.

Fotografierna visas i en utställning och tre vinnare utses av en jury. I anslutning till detta diskuterar Teknikföretagen, Svensk Form och Konstfack de gemensamma utmaningarna som Sverige står inför vad det gäller kompetensförsörjning och mångfald på arbetsmarknaden.

Vi vill öka ungdomarnas insikt om vad teknik- och designyrken har att erbjuda och göra branscherna mer inkluderande och tillgängliga för alla, oavsett bakgrund.

Alla bilder samlas under #minsverigebild2016

Onsdag 6 juli kl 10.00–18.00

Workshop och samtal. Drop in! Kom och bygg din egen lådkamera och fotografera analogt. Det går även bra att fotografera digitalt och lägga upp på Instagram under hashtaggen #minsverigebild2016. Vår namnkunniga jury utser tre vinnare – fina priser står på spel! Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke gästar kl 14.30.

Plats: Science Park, Kaserngatan 1.

Torsdag 7 juli kl 12.00–13.30

Fotoutställning, prisutdelning och panelsamtal. Se onsdagens alster i en annorlunda fotoutställning. Lyssna till Amelie von Zweigbergk (chef industriell utveckling, Teknikföretagen), Ewa Kumlin (vd Svensk Form) och Maria Lantz (rektor Konstfack) som diskuterar utmaningarna med breddad rekrytering till respektive bransch.

Plats: Industriområdet, S:t Hansgatan 18F/Trappgränd. Vänligen observera att utställningen är öppen mellan 09:00-15:00

Vi ses 6-7 juli i Almedalen! /Teknikföretagen, Svensk Form och Konstfack