”Höga löneökningar minskar företagens möjligheter att nyanställa”

Publicerad 7 november 2016

Höga lönekostnader har tvingat verkstadsföretaget Svalson att sänka priserna för att kunna möta konkurrensen från utlandet. ”Det är en oroande utveckling”, säger vd:n Maud Spencer.

Maud Spencer, vd Svalson. Foto: Erik Thor

Svalson är världsledande inom sin bransch. I mer än 30 år har företaget – som ligger i Öjebyn utanför Piteå – tillverkat och levererat skjutluckor och höj- och sänkbara avskärmningar världen över. Bland de mer välkända kunderna finns Christian Dior som använder sig av eldrivna glasluckor från Svalson i sina varuhus. Ett annat exempel är fotbollslaget Manchester United som bland annat beställt en öppningsbar glasfront till VIP-logerna på arenan Old Trafford.

Ungefär hälften av Svalsons tillverkning går på export, främst inom Europa. Företaget är lönsamt (omsättningen för 2015 låg på 50 miljoner kronor), men under de senaste 7-8 åren har Svalson inte kunnat höja sina priser. I vissa fall har man till och med sänkt priserna.

- Trots att vi har så unika produkter är det svårt för oss att konkurrera mot utländska företag på grund av den höga lönenivån vi har i Sverige, säger Maud Spencer.

Om den utvecklingen fortsätter är risken stor för att Svalson måste lägga delar av sin produktion utomlands, i länder med lägre arbetskraftskostnader. I dag sker all tillverkning på hemmaplan i Öjebyn. Men ändå inte riktigt i samma utsträckning som tidigare.

- Sedan några år tillbaka har vi lagt över en del av arbetet på våra slutkunder. Till exempel när det gäller slutmontering av produkterna. Det innebär att vi fakturerar 35 timmar istället för 40. Så i praktiken har vi sänkt priset även där.

- Dessutom köper vi av kostnadsskäl in mer material från utlandet. Så både när det gäller tillverkning och inköp tvingas vi numera att gå utanför Sveriges gränser. Det är förödande för vår och många andra företags konkurrenskraft.

Vårens löneavtal på 2,2 procent tycker Maud Spencer var ”på tok för högt”. Inte minst med tanke på att dessa lönepåslag läggs ovanpå kostnaden för höjda arbetsgivaravgifter.

Hon önskar att fler skulle lyfta arbetsmiljöfrågan i avtalsrörelsen. På grund av höga löneökningar minskar företagens möjligheter att nyanställa. Det i sin tur påverkar den befintliga personalen.

- De som är kvar tvingas jobba ännu hårdare och risken för sjukskrivningar ökar. Det är en tydlig trend som jag inte tror att någon tycker om att se, säger Maud Spencer.