Åtta finalister till Teknikcollege samverkanspris

Publicerad 4 oktober 2016

I och med firandet av Teknikcollege 10 år vill vi lyfta företagens roll inom Teknikcollege och kommer därför att dela ut Teknikcollege stora samverkanspris för företag. Hela 53 företag från hela Sverige nominerades och nu har det blivit dags att tillkännage de åtta finalisterna. Vinnarna kommer att koras i samband med Teknikcollege Jubileumskonferens den 16 november i Örebro och utses i två kategorier, små- och medelstora företag och stora företag. Finalisterna har utsetts av Teknikcollege Sveriges styrelse.

 

- Kompetensförsörjning är en av de viktigaste frågorna för svensk industri i framtiden. Därför vill vi med samverkanspriset lyfta alla de företag som dagligen arbetar aktivt och visar ett starkt engagemang för den här frågan. Vi är glada över det faktum att hela 3000 samverkansföretag inom Teknikcollege gemensamt står för ett fantastiskt engagemang, förklarar Anders Ferbe, ordförande och Klas Wåhlberg, vice ordförande Riksföreningen Teknikcollege Sverige.

Finalister i kategori Små- och medelstora företag:
Arho AB, Hallsberg
Holms Industri AB, Motala
Tomal AB, Falkenberg
Huddig AB, Hudiksvall

Finalister i kategori Stora företag:
Borealis AB, Stenungssund
Uddeholms AB, Hagfors
Södra Cell, Mönsterås
Volvo Car Corporation, Olofström

Vad är Teknikcollege?
Arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna inom Industrirådet* initierade konceptet Teknikcollege 2004 och tog därmed en aktiv roll i att förändra situationen inom industriellt inriktad utbildning. Syftet är att öka status och kvalité på industrirelevanta utbildningar och att skapa en matchning mellan utbildning och arbetsliv. *

Industrirådet omfattar ledande arbetstagar- och arbetsgivarorganisationer inom svensk industri och därmed omfattas också ca 700 000 anställda inom industrins olika branscher.

Kontakt:
Patrik Laanemets, Kommunikatör
patrik.laanemets@teknikcollege.se
08-782 09 83

För mer information och anmälan till Jubileumskonferensen gå in här.