Vinnare av Stora Designpriset 2015 - Husqvarna

Publicerad 7 maj 2015 Kontaktperson: Dan Nyman

Husqvarna tilldelas 2015 års Stora Designpris för Technical Extreme, skyddskläder för skogsbruk, park och trädgårdsskötsel

- Innovation och design är starka och viktiga verktyg för svensk industris konkurrenskraft och lönsamhet, säger Åke Svensson vd Teknikföretagen.

JURYNS VINNARMOTIVERING

Husqvarna har en lång tradition att sälja skogs- och trädgårdsprodukter till professionella användare. I den nya serien av skyddskläder, har designtänkandet tagits till högsta internationella nivå. Man har använt sin kompetens om skyddskläder och lagt till influenser från sport, mode och textil. Allt för att öka attraktivitet och komfort för användaren. Detta har markant ökat försäljningen, och adderat lojalitet, stolthet och aktualitet till varumärket. Ett ypperligt exempel på ett modernt, gränsöverskridande arbetssätt där design blir en lönsam brygga mellan produkt och kommunikation.

ÖVRIGA FINALISTER

LT 6005 Rammer från Atlas Copco Construction Tools BT Levio P-series, låglyftande truck från Toyota Material Handling Sweden The shower of the future, duschsystem från Orbital Systems Mollii suit, hjälpmedel för personer med spasticitet, från Inerventions.

JURYNS HEDERSOMNÄMNANDE

… går till Mollii suit från Inerventions för sin innovation och visionen av att alla individer ska få möjlighet till ett värdigt och aktivt liv.

 

 

Teknikföretagens Stora Designpris uppmärksammar affärsframgångar med ett integrerat och konsekvent designarbete. Priset delas ut en gång per år av Teknikföretagen i samverkan med Stiftelsen Svensk Industridesign, SVID och Svensk Form. Vinnaren belönas med 250 000 kronor, varav hälften ska doneras till ett forskningsprojekt inom designområdet.