Succé för nya Teknikspanarna

Publicerad 25 mars 2015

Nära 2000 mellanstadielärare har registrerat sig för Teknikspanarnas nya material sedan lanseringen i november. – Vi beräknar att över 50 000 elever kommer att arbeta med Teknikspanarna i år, vilket är fantastiskt roligt, säger Tobias Eriksson på Teknikföretagen.

Årets upplaga av Teknikspanarna innehåller lektionsmaterial, stipendier och lärarmöten. Allt detta förklaras i Teknikföretagens nya film om Teknikspanarna.

Teknikföretagen har drivit Teknikspanarna i över tio år. Satsningen har blivit mycket populär bland landets tekniklärare som bland annat fått ta del av lektionspärmar, DVD-serier, workshops och inspirationsmöten under årens lopp. I Teknikföretagens nya film om Teknikspanarna förklaras projektet ytterligare.

Tobias Eriksson, ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor på Teknikföretagen, menar att 2000 registrerade lärare på knappt tre månader är ett gott betyg till det nya materialet.

– Särskilt eftersom våra tidigare satsningar inom ramen för Teknikspanarna lagt ribban väldigt högt, säger han.

Digitalt lektionsmaterial
Teknikspanarnas nya lektionsmaterial består av en TV-serie i sju avsnitt. Handlingen kretsar kring tre teknikspanande ungdomar som gör studiebesök på svenska teknikföretag för att lära sig mer om olika teknikteman. De besöker bland annat Ericsson, DeLaval, Electrolux och Bombardier.

– Syftet är att ta in företagens verklighet i klassrummen. Vi visar upp olika yrkesroller och förebilder samtidigt som vi stärker teknikundervisningen, berättar Tobias Eriksson.

TV-serien laddas ner eller streamas från Teknikspanarnas webbplats. Efter varje avsnitt löser eleverna digitala utmaningar som fördjupar det aktuella tekniktemat. Det digitala lektionsmaterialet kompletteras med fysiska lärarträffar och stipendier. Det råder inga tvivel om att Teknikspanarna är en stor satsning från Teknikföretagens sida.

– I dagens grundskola finns morgondagens medarbetare för teknikindustrin. Därför satsar vi så stort på Teknikspanarna, avslutar Tobias Eriksson. 

Se filmen om Teknikspanarna genom att klicka på länken till höger.

Mer på internet

Mer på internet