Johan Söderström ny ordförande för Teknikföretagen

Publicerad 7 maj 2015 Kontaktperson: Anna Lööf

Teknikföretagens stämma har i dag valt Johan Söderström till ny ordförande. Samtidigt omvaldes sittande styrelse med den ändringen att Alrik Danielson, SKF, Jan Frykhammar, Ericsson samt Johan Rittner, IBM, väljs in som nya ledamöter i styrelsen. Dessutom blir Jonas Wiström, ÅF, ny vice ordförande.

Foto: Doris Beling

 

– Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag tar mig an ordförandeskapet i Teknikföretagen. Att fortsätta utveckla och skapa förutsättningar för Svensk industri är mycket viktigt för framtiden. Jag ser fram emot att tillsammans med Teknikföretagens medlemsföretag, dess ledning och medarbetare fortsätta att stärka teknikindustrins internationella konkurrenskraft, säger Johan Söderström.

– Med Johan Söderström får Teknikföretagen en ordförande med gedigen bakgrund och lång erfarenhet inom industrin. Johan är en mycket kompetent industriledare som dessutom är väl förtrogen med vårt arbete genom att han är styrelseledamot i Teknikföretagen sedan 2011 och har varit vice ordförande sedan 2012, säger Teknikföretagens vd Åke Svensson.

 

Kort om Johan Söderström:
Johan Söderström började på ABB 1986 som trainee. Han har haft flera chefsbefattningar inom både kraft- och automation i både Sverige och Schweiz. Innan sin roll som VD för ABB Sverige var Johan divisionschef för divisionen Power Products i Nordeuropa. Johan var tidigare också divisionschef på Munters AB.  

Johan har en magisterexamen i Industriell ekonomi och teknik från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. Han utsågs nyligen till teknologie hedersdoktor vid Uppsala universitet. 2014 fick Johan KTH:s guldmedalj i industrisamverkan. Hans nyskapande ledarstil tillsammans med mycket stort engagemang i att bygga starka relationer mellan den akademiska världen och näringslivet har stor del i denna utmärkelse.