90 lärare på Teknikföretagens inspirationsdagar

Publicerad 19 augusti 2015 Senast uppdaterad 20 augusti 2015

17-18 augusti kom tekniklärare från hela Sverige till Teknikföretagen i Stockholm för att delta i en fullspäckad konferens i teknikens tecken. Fokus låg på teknikutveckling, kompetens och digitalisering, teman som väckte stor nyfikenhet hos konferensdeltagarna.

Lärarna gör en kreativ övning med lego under en föreläsning med Tobias Degsell från Nobelmuseet. 

För andra året i rad har Teknikföretagen anordnat en lärarkonferens i syfte att inspirera till en roligare teknikundervisning och samtidigt informera om den svenska teknikindustrin och de kompetensbehov som finns. Nära 90 grundskolelärare deltog och majoriteten kom från Teknikspanarnas stora nätverk. Intresset för att delta i konferensen var stort.

– Vi lärare behöver ny inspiration, vidga våra vyer och få tips på material att använda i vår undervisning. Det har jag verkligen fått under denna konferens, säger Lars Johansson, tekniklärare vid Hedängskolan i Sandviken.

– Jag åker härifrån med massor av nya kunskaper, framförallt vad gäller den mjukvaruutveckling som sker inom industrin. Ett av de miniseminarier jag gick på handlade om programmering och hur man kan använda det i sin teknikundervisning. Det var precis sådan kunskap jag hoppades få med mig härifrån. Utöver miniseminarier och föreläsningar om allt från kreativitet till framtidens produktion, stod workshops på Tekniska museet och företagsbesök på agendan under de två fullspäckade konferensdagarna. Teknikföretagen anordnade konferensen inom ramen för EU-projektet Scientix.

Läs mer om lärarkonferensen i det kommande numret av vårt e-magasin t: