Vilka platsar på heta listan?

Publicerad 9 januari 2014 Senast uppdaterad 3 november 2014

Under våren är det åter dags för tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik att utse "Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag". Liksom förra året är Teknikföretagen med som strategisk partner.

– Det är viktigt att det finns fungerande marknadsplatser för det stora utbudet av spännande unga svenska teknikföretag. Mötesplatser där man kan visa upp sig och möta övrig bransch och riskkapital, säger Dan Nyman, projektledare på Teknikföretagen.

Många av våra mest framgångsrika svenska storföretag startades en gång kring olika tekniska innovationer. Vilka företag som har möjlighet att bli framtidens succéer och platsar på 33-listan avslöjas i Stockholm den 1 april.

Innan dess hålls en turné på fyra platser runt om i landet, där Teknikföretagen medverkar: Lund (4 mars), Göteborg (5 mars), Uppsala (11 mars) och Linköping (12 mars). Där finns möjlighet att direktkvalificera sig till listan. Tre företag som är nominerade till 33-listan från varje ort får mötas i en elevator pitch på scenen.

Till och med den 31 januari kan du nominera företag till 33-listan. För att komma med på listan måste företaget vara baserat på en innovation, inte vara äldre än sju år och inte vara noterat på någon form av handelsplats. Nominera företaget här (extern länk).