Kvällsöppet i industrin

Publicerad 27 augusti 2014 Senast uppdaterad 18 november 2014

I Malmö prövas ett nytt grepp för att få fler ungdomar att söka sig till industrin. Under Industrinatten den 15 oktober håller flera av regionens industriföretag kvällsöppet för att visa vad de har att erbjuda.

Även de som är delaktiga i ungas yrkes- och studieval - föräldrar, lärare, skolpersonal och ungdomsledare - är välkomna. Foto: Eva Lindblad

Industrinatten arrangeras av IUC Skåne med ett antal samarbetspartners, däribland Teknikföretagen. Arrangemanget riktar sig främst till unga människor mellan 15-25 som är nyfikna på att veta mer om möjligheterna att arbeta inom industrin.  Även de som är delaktiga i ungas yrkes- och studieval - föräldrar, lärare, skolpersonal och ungdomsledare - är välkomna.

Under Industrinatten blir det rundvandring på företagen, som för en kväll öppnar sina dörrar och visar sin miljö, berättar om vad de gör, vilka yrkeskategorier som jobbar där, vilken kompetens och vilka egenskaper som man uppskattar hos sina medarbetare, och vad man har för idéer för framtiden.

Dessutom arrangeras en minimässa med de medverkande företagen, Arbetsförmedlingen och andra utställare som exempelvis gymnasieutbildningar, yrkesskolor och fackförbund. Till detta bjuds på mat, musik och underhållning.

Läs mer på industrinatten.se